Майстерність приготування їжі та її подавання є однією з найдавніших галузей людської діяльності. Сучасний великий досвід обробки харчових продуктів і приготування із них страв накопичувався протягом багатьох віків. Сучасна кулінарія – це прекрасний і безмежний світ мистецтва, який постійно удосконалюється. Кухарська фантазія надихає на нові творчі злети, на нові пошуки та створення нових кулінарних шедеврів.
Сьогодення вимагає структурних змін в харчуванні сучасної людини.
Щоб стати висококваліфікованим кухарем та офіціантом треба багато знати, багато чому вчитися.
Від роботи кухара та офіціанта залежить здоров’я, настрій, працездатність та відпочинок мільйонів людей.
Ніщо так не поєднує людей, як смачна їжа та гарно накритий стіл. Секрети кулінарної творчості розкриваються перед людьми, які прагнуть оволодіти тонкощами цього мистецтва, обрати її справою свого життя, своєю професією.
Кухар; Офіціант – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого. Кухар; Офіціант – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити. Щоб стати кухарем- офіціантом необхідно мати хороший смак, творчу натуру, а також професійні знання.
В нашому ліцеї навчають смачно готувати, правильно поєднувати різноманітні продукти харчування, комбінувати кілька видів теплової кулінарної обробки, використовувати різні способи приготування страв, враховувати особливості сучасної української кухні; знайомлять з технологією приготування фірмових страв кухні народів світу.
Тому основне завдання нашого ліцею – забезпечення підготовку кадрів для підприємств різних форм власності в сучасних соціально – економічних умовах.
Саме для підготовки таких кваліфікованих кадрів в нашому ліцеї є всі сприятливі умови. Це оснащення кухні – лабораторії сучасним устаткуванням, навчально – методичним матеріалом для проведення практичних занять.